Tárlatvezetés és makettátadás a kiállításon

2023.02.24-én rendhagyó tárlatvezetéshez kapcsolódóan az egykori Honvédmenház makettjának átadására kerül sor a „Kossuth Lajos elfogyott regimentje” című kiállításon Ferencvárosban, az Erkel u. 15. szám alatti Helytörténeti Múzeumban.

A Budakeszi Katonai Hagyományőrző Egyesület a Honvédmenház 1:35 méretű makettját adja át a Ferencváros Helytörténeti Gyűjteménye számára, amely ezzel a kiállítás fontos szemléltető eszköze lesz, hiszen az eredeti épület a második világháborúban megsemmisült. A Honvédmenház makettja Lechner Ödön eredeti terve alapján készül az átadó egyesület, Ferencváros Önkormányzata és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség támogatása segítségével. A 3D-s modellezéssel készülő makettet és az agghonvédek figuráit Horváth Domokos készíti, a számítógépes tervezés Végvári Endre, a figura festés Zabari Hajnalka munkáját dicséri. Az impozáns Honvédmenház épülete aprólékos részletességgel éled fel, a kertben kártyázó, pipázó agghonvédek alakjait nézhetik meg az érdeklődők.

A készülő Honvédmenház 3D-s makett

Program:

15:00 Ress – Wimmer Zoltán (Hadtörténeti Intézet és Múzeum) rendhagyó tárlatvezetése a Kossuth Lajos elfogyott regimentje – A 48-as veterángondozás és a Honvédmenhàz története című kiállításban
16:00 Az egykori Honvédmenházról készült makettet átadja Berlinger Gábor, a Budakeszi Katonai Hagyományőrző Egyesület elnöke és Horváth Domokos, a makett alkotója
Köszöntőt mond Döme Zsuzsanna Ferencváros alpolgármestere
Közreműködik Dr. Hermann Róbert főtanácsos, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese

Mindenkit szeretettel várunk, aki érdeklődik a Honvédmenház története, az agghonvédek élete iránt, ezen az egyedi tárlatvezetési és makettátadási alkalmon!